SoHo

Östra Larmgatan 16, Göteborg (karta)

MatStorslagen
AmbiensTrevlig
ServiceNormal
PrisnivåExklusivt (över 100kr)
TrängselIngen uppfattning
Kollektivavtal Ja
Inriktning vegetariskt  modernt 
MenystrategiDagens fisk&kött samt veckans vegetariska
Online-menyLänk till hemsida
HöjdpunkterMiljön är verkligen något utöver det vanliga

Sett från torget utanför, framstår SoHo som ett klassiskt, olidligt centrum-stekar-hak, men skenet bedrar och väl inne möts man förvisso av såväl priser något över snittet som fräsch och modern miljö, men det är ändå mysigt och mänskligt. Restaurangens interiör är uppbyggd av ett antal synbara och faktiska rum med olika stil. Det är ganska imponerande hur bra det funkar och hur påtaglig stämningsvariationen för varje rum är.

Vid ett par av våra besök placeras vi i en avdelning med någon sorts altaninspirerad New England-stil, och trivs utomordentligt väl.En helt vanlig altan på den nordamerikanska östkusten

Med invänta-kypare-för-tilldelning-av-bord undviks trängsel och förvirring, och servicen när man satt sig ner är utmärkt hela vägen fram tills det är dags att betala. På klassiskt restaurangmanér tar det givetvis evig tid och massa krångel att få lämna ifrån sig pengarna. Att det ska vara så svårt att ordna detta på ett vettigt sätt! På 1unch.se förordar vi förhandsbetalning alternativt dedikerad kassa vid utgången, det är det enda som världens restaurantörer klarar av att sköta på ett bra sätt.

Finfin förrätt
En brödkorg och små salladsskålar dukas fram innan huvudrätten och både bröd och sallad är av god kvalitet. En lagom stund senare kommer huvudrätterna in, och såväl fisken som köttet visar sig vara både vackert upplagt och mycket välsmakande. 

Kaffe av god kvalitet och generiska småkakor ingår i priset (99kr, April 2013), men annan dryck än kranvatten kostar 29kr extra, vilket känns orimligt dyrt när de flesta inkluderar den i sitt grundpris.
God mat på SoHo

Dagens fisk kostar för övrigt en tia extra jämfört med köttet och veckans vegetariska, men är nog så lockande ändå.
Halstrad lax


Först publiceradSenast uppdaterad
2013-04-15 22:42:542013-04-18 07:27:14