Sandberg | Månsson

Magasinsgatan 26, Göteborg (karta)

MatStorslagen
AmbiensTrevlig
ServiceFinfin
PrisnivåExklusivt (över 100kr)
TrängselAlltid fullt
Kollektivavtal Nej
Inriktning husman 
MenystrategiTre roterande dagens
Online-menyLänk till hemsida
HöjdpunkterSumman av delarna som gör helheten

Sandberg | Månsson är ett av Göteborgs mest hajpade lunchhak. Googla på "bäst lunch i Göteborg" och ett flertal träffar från sociala medier och traditionella krogrecensioner högt upp i resultatlistan nämner just dem.

Det finns sannerligen grund för entusiasmen. Inhysta i en ljus och trevlig källarlokal, serverar de genuin mat på lokala råvaror i högt tempo och med ett trevligt bemötande.

Vid första recensionstillfället provades samtliga rätter ur dagens meny: Havets Wallenbergare, Levergryta och Fläsksida. Samtliga rätter var utsökta och panelen odelat positiv. Att servera rätt som levergryta på en lunchrestaurang i city är tveklöst en djärv move, vilket ger plus i kanten i sig själv.

Tråkigt nog visade det sig att kaffe på maten kostade 10kr extra, vilket blir en plump i protokollet. Från 1unch.se ser vi hellre ett högre grundpris som inkluderar en komplett lunchupplevelse, i alla fall om det som i deta fallet rör sig om helt vanligt bryggkaffe som står framme på en värmeplatta. Kaffet i sig var dock relativt färskt, och helt OK värmeplattan till trots.

Vanligtvis recenserar vi inte lunchhak baserat på färre än två besök, men i detta fallet var vi för uppspelta för att låta bli. Fler besök kommer följa, och recensionen uppdateras i den mån det är påkallat.


Först publiceradSenast uppdaterad
2013-03-28 14:30:102013-04-02 22:36:42