Restaurang Ullevigatan

Ullevigatan 17-19, Göteborg (karta)

MatGod
AmbiensTrist
ServiceNormal
PrisnivåStandard+ (cirka 95kr)
TrängselAlltid plats
Kollektivavtal Nej
Inriktning husman  buffe 
MenystrategiRoterande dagens fisk/kött/veg plus några fasta punkter
Online-menyLänk till hemsida
HöjdpunkterInga särskilda

Varningsklockorna började ringa direkt, när de första reklambladen för den nya restaurangen på Ullevigatan dök upp på jobbet, nån gång strax efter jul.

För det första var det Sodexo som låg bakom (kända i första hand för odrickbart maskinkaffe) och för det andra så presenterades lunchkonceptet som "ett samarbete" med svenska kocklandslaget. Inom matsvängen innebär "samarbeten" att någon som på goda grunder skäms för sitt varumärke, betalar någon med gott renomé för att låna sitt namn och högst eventuellt några flyktiga råd till deras verksamhet. Så om till och med Sodexo skäms över produkten, kan det väl inte vara något vidare?

Över loppet av ett par månader testar vi de olika dagens och några specialbeställningar. Maten är helt OK men inget märkvärdigt. Köket håller en jämn nivå, salladsbuffen är fräsch och kaffet utmärkt.

Även om sittergonomin är helt OK, är den estetiska komforten inget vidare. Lokalen helt kal ännu flera månader efter att portarna slogs upp, och man får känslan av att sitta lite på nåders i en kontorslobby.

Det är svårt att förstå hur de tänkt sig att långsiktigt komma undan med att ta premiumpris (95kr dagens, 115kr raggmunk med fläsk) för en medioker produkt, serverad i trist miljö på en kass address. På kort avstånd finns Vällagat som bjuder liknande kvalitet till lägre pris och Tolvans Salong som bjuder markant högre kvalitet till samma pris.


Först publiceradSenast uppdaterad
2013-03-29 12:00:252013-04-02 21:11:30