Merci

Odinsgatan 11, Göteborg (karta)

MatOK
AmbiensOK
ServiceNormal
PrisnivåStandard (kring 85kr)
TrängselAlltid plats
Kollektivavtal Ja
Inriktning persiskt  vegetariskt 
MenystrategiDagens persiska och två andra dagens
Online-menyLänk till hemsida
HöjdpunkterInga särskilda

Lunchkritikerna uppskattar allt som är annorlunda, så länge det är gott. Persiska lunchhak är inte någon dussinvara kring Stampen, så där måste man ge en poäng åt Merci.

Det finns vanligtvis tre-fyra olika dagens att välja på, varav en bär ett persiskklingande namn så som Khoresh Bademjon eller Kobide, och de andra vanligtvis är svensk husmanskost eller generisk, modern västerländsk lunchmat. Det finns även en veckans vegetariska. Kvaliteten är överlag hög och stabil, och det enda man kan klaga på är att de persiska rätterna ofta är fegt kryddade. Kanske ska det vara på det viset i persisk matlagning, kanske är det en anpassning till svenska magar och munnar, vi har ingen aning men det är lite trist, oavsett vilket.

En riktig pers...

Utöver huvudrätterna (som beställs och betalas i en lucka in till köket - effektiv och bra lösning!), finns det en klart godkänd salladsbuffé med lite av varje att ta för sig från.

Här nedan visas ett exempel på husmanskost från Merci, finfina köttbullar med potatismos och sallad från buffén.Köttbullar från Merci


Först publiceradSenast uppdaterad
2013-06-09 15:56:402013-06-13 20:02:50