Frankes

Alströmergatan 3B, Göteborg (karta)

MatGod
AmbiensOK
ServiceNormal
PrisnivåStandard (kring 85kr)
TrängselOftast plats för små sällskap
Kollektivavtal Oklart
Inriktning schnitzel  husman 
MenystrategiDagens fisk&kött samt veckans vegetariska
Online-menyLänk till hemsida
HöjdpunkterSchnitzeln

Ägarbyten och ombyggnationer har avlöst varandra på Alströmmergatan 3B, men lunchmaten har förblivit ganska likartad. I sin senaste inkarnation går lokalen under namnet "Frankes" (omslagsbilden är tagen strax före ombyggnationen avslutades och har det gamla namnet kvar, men vi lovar att vi varit och ätit flera gånger sedan dess. Ny bild kommer...) 

Kanske har kökspersonalen blivit kvar när ägarna bytts ut, kanske håller de helt enkelt fast vid ett vinnande lunchkoncept. Det brukar i alla fall inte saknas folk att knö med runt tolv, i synnerhet inte på schnitzeldagar.

Maten är i regel mycket god, och schnitzeln är kanske bäst i hela Stampen-området. Från laktosintolerant håll påpekas att det nästan undantagslöst är grädde i allt de serverar, vilket ju är på gott och ont då det är både en genväg till riktigt god mat och en exkluderande faktor för många lunchentusiaster. 
Högklassig schnitzel på restaurang 3:an
Kaffe, vatten och bröd ingår i lunchpriset. Kaffet brukar dock vara bränt och tråkigt, så det avstår vi från att dricka.

Personalen är mycket trevlig och bra att ha och göra med, och de jobbar enligt den optimala avvägningen mellan "klass" och effektivitet, med bordsbeställning, bordsservering och betalning i kassan på vägen ut. Det har förekommit seriösa hangups i serveringen vid besök tidigare i år, men det verkar vara åtgärdat och på senare tid har det varit extremt effektiv leverans.
Vi tar en schnitzelbild till!


Först publiceradSenast uppdaterad
2013-06-03 21:54:232013-08-07 21:16:07