Omutbara och omättbara i allmänhetens tjänst

Lunchkritik kring Stampen är en oberoende publikation av och för anonyma lunchentusiaster. Texterna på sajten behandlar oförglömliga, lättförglömliga och traumatiserande lunchupplevelser inom gångavstånd från Odinsgatan i Göteborg.

Redaktionen nås per e-post på redaktion@1unch.se.

Betygskriterier

Vår utgångspunkt för betygssättningen, är att lunchen är ett eget universum, med egna referensramar. Det vi anser vara en storslagen lunch, är i vissa fall inte mer än en god middag. Och vi tycker inte det är meningsfullt att sätta toppbetygskraven så högt att bara Sjömagasinet klarar av dem, för där är vi aldrig och lunchar.

Lunch äts under trängre tidsramar än en middag, till och med av oss lunchentusiaster, och finfin service handlar i första hand om att det ska gå undan i beställning, leverans och betalning. Men för högsta betyg krävs förstås ett trevligt bemötande och förmåga att entusiastiskt och kompetent improvisera kring eventuella allergier.

Ambiensen är de fysiska aspekterna av trivselfaktorn. Sitter man bra, är det vackert runt omkring en, är övrigt klientel uthärdligt och är ljudnivån OK? Åter igen har lunchvärlden lite andra ramar än middagsvärlden, och vår betygsskala sträcker sig inte längre än till trevligt; för bättre än så behöver man inte ha det mellan tolv och ett mitt i veckan.

Vill du hjälpa till?

Vi tar gärna emot hjälp med att vidareutveckla innehållet på 1unch.se. Det finns dock några förbehåll vi måste utöva, för att upprätthålla vår position som Stampens främsta lunchpublikation med avseende på integritet, oberoende och trovärdighet.

Har du läst ända hit och inte tappat lusten än? Skriv ett mejl , så ses vi över en lunch och diskuterar saken.